Het samenwerkingsverband Hanzesteden en de gemeente Kampen zijn onlangs een haalbaarheidsstudie gestart om de Hanzesteden te versterken als cultuur erfgoed bestemming. Een verkenning naar een internationale Hanze Experience waarbij de inzet van de IJsselkogge als icoon van het Hanzeverleden onderzocht wordt. Een mogelijke Hanze Experience moet bijdragen aan de ambitie om de Hanzesteden door te ontwikkelen tot een duurzame jaarrond cultuurerfgoed bestemming waar men in de Hanzesteden trots op is.

Deze ambitie is geformuleerd in ‘Perspectief Hanzesteden 2020-2025’, de visie van en voor de Hanzesteden om de komende jaren in te spelen op de veranderende rol van toerisme. In het Perspectief Hanzesteden is aangegeven dat in het oosten van Nederland meer ‘reasons to travel’ nodig zijn om bezoekers te trekken. Het Hanzeverhaal is een sterk verhaal en een Hanze Experience van nationaal en internationaal belang in of rond een van de Hanzesteden lijkt een interessante optie om verder te verkennen.  

De verkenning wordt uitgevoerd door Kranendonk Experience Company (KEXCOM). Gezamenlijk vinden wij het van belang om de ondernemers en bewoners bij dit traject te betrekken. Dit om input voor de studie op te halen. Voor de bewoners, ondernemers en instellingen uit de Hanzesteden organiseren wij dan ook een speciale sessie, een ‘Dragons’ Den’ (geïnspireerd op het gelijknamige televisieprogramma).

Tijdens deze sessie krijgen de genodigden (bewoners / ondernemers / instellingen) de kans om hun ideeën of input in twee minuten te pitchen aan Kranendonk Experience Company en Hanzesteden Marketing. Om 14.00 starten wij met een korte introductie en een voorstelrondje. Om 14.15 begint de Dragons’ Den. 

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en heb jij een goed idee voor de Hanze Experience? Dan nodigen wij je graag uit voor de Dragons’ Den op dinsdag 10 november. De resultaten hiervan neemt KEXCOM
mee als inspiratie voor de haalbaarheidsstudie.

Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 6 november door een mail te sturen naar info@hanzestedenmarketing.nl, onder vermelding van naam. Er is ruimte voor maximaal 20 personen dus wees er snel bij.

We kijken uit naar de kennismaking.

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media