In 2020 verwachten we in Kampen 170 cruises te ontvangen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. De wervingsacties hebben dus zichtbaar resultaat, maar passen ook in een bredere trend. In Europa zijn namelijk 50.000 km bevaarbare rivieren en kanalen, die in een periode van 11 maanden ca. 1 miljoen passagiers aan boord hebben. Het aantal schepen is in 10 jaar tijd gegroeid van 250 naar 400.

Riviercruises worden steeds luxer, en daarmee ook steeds populairder. De luxere riviercruises zijn met name befaamd onder bemiddelde Amerikanen en Canadezen. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de passagiers rond de 64 jaar ligt, is inmiddels 12 procent van de passagiers van riviercruises jonger dan 45 jaar. De aantrekkingskracht zit hem in comfortabel kunnen reizen én tegelijkertijd in weinig tijd heel veel kunnen zien. Met een riviercruise kun je immers heel dicht bij of in het centrum van een stad aanmeren. Ook in Kampen is dat een van onze USP’s.

Voor alle vrijetijdsondernemers, dus zeker ook voor ondernemers in de binnenstad, ligt nu vooral de uitdaging voor om hier optimaal profijt uit te halen.  Waar zien we kansen?

  • Er zijn regelmatig passagiers die van de touroperators arrangementen vragen om aan de wal te dineren en te shoppen, zeker bij langere reizen. Daarom maakt Kampen Partners in samenwerking met de Tourist Info hierover concrete afspraken met touroperators.
  • Steeds vaker willen gasten niet in groepen steden bezoeken maar individueel. Daarom breiden we de Kampen Stadsgids App uit in 2020. Gasten kunnen onze app gratis downloaden en worden zo attent gemaakt op bezienswaardigheden, routes en andere relevatie informatie.
  • Binnenstadsondernemers van Kampen kunnen bestedingen verwachten, mits er voldoende vrije tijd is en het aanbod van winkels en (terras)horeca aantrekkelijk. Door excursies aan te bieden, informatie te verstrekken en routes aantrekkelijk te maken kunnen we in Kampen de schepen en hun gasten langer vasthouden.

Op 10 maart gaan we met de binnenstadsondernemers brainstormen om meer profijt te halen uit toeristische bezoekers. Save the date!

Zie je kansen of wil je met ons overleggen? Neem contact op met Roeland Tameling (06-17453490) of Jan Troost (06-14125566).

Meer weten over riviercruises? Download dan hier Riviercruises – Impuls voor stedelijke economie.

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media