Jaarlijks wordt in Kampen de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd. Er zijn al 25 edities van deze botterwedstijd geweest en de 26e Oostwalbotterwedstrijd is in 2020 op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni. 

Het Evenementen Platform Kampen, trots onderdeel van Kampen Partners, roept evenementenorganisatoren en anderen op om aan te haken op dit evenement. Bijvoorbeeld:

  • Kun je met jouw evenement overdag de lege havenruimte gebruiken bij de buitenhaven? Bijvoorbeeld met Fiets ‘m d’r in!
  • Kun je met jouw fotografiecursus foto’s nemen van de schepen, in de haven of op het Ketelmeer, en die op een ander tijdstip in een expositie verwerken?
  • Als club geld verdienen door bardiensten te doen.

Botters en soortgelijke historische vissersvaartuigen, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de schepen varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.

Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer. De Oostwalbotterwedstrijd start rond 12.00 u op het Ketelmeer. De botters komen dan rond de klok van 17.00u weer terug in de haven. Om ongeveer 16.00 u starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 20.00 u. De festiviteiten rondom de Oostwalbotterwedstrijd zijn gratis toegankelijk.

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media